zimborex.be
Home » Waterbehandeling

Van de TV-reclame kennen we het schrikbeeld wel, de wasmachine is kapot gegaan door kalkaanslag. Maar ook boilers, koffiezetapparaten, waterkokers en de moderne kranen hebben hieronder te leiden. Scalewatcher is een goede en milieubewuste manier om hiervan af te komen. De Scalewatcher, gemonteerd op de hoofdleiding, zal alle in het huis aanwezige apparatuur beschermen. Het is een goed al-ternatief voor de traditionele waterontharders die wel ontharden maar niet ontkalken. In een uitgekomen Kiwa rapport nr. BTO 200-1, betreffende een onderzoek naar neveneffecten op drinkwaterleidingen, die apparatuur zoals Scalewatcher zou kunnen hebben, is gebleken dat er geen extra metalen in het water terechtkomen door de behandeling. Kiwa (overkoepelende organistatie voor waterleidingbedrijven) maakt dan ook geen bezwaar meer tegen het plaatsen van dergelijke apparatuur. De gebruiklijke problemen,v oordelen v erbetert warmte-overdrachtsefficientie dus bespaart energie. Doet het water zachter aanvoelen, vriendelijker voor huid en haar. Vermindert schuim en verbetert de werking van zeep. Verbetert de doorstroom van water en herstelt de druk. Kenmerken Zout en chemikaliën worden niet gebruikt. Geen onderhoud, gemakkelijk door uzelf te installeren. Verwaarloosbare energiekosten. Werkt op buismateriaal van koper, lood, ijzer en PVC. Bovendien zal de Scalewatcher De levensduur van waterboilers, verwarmingselementen, filters en RO membranen verlengen. Een jeukerige huid t.g.v. hard water verminderen. Onzichtbare kalkaanslag op kranen, douchekoppen, aanrecht en toiletten verwijderen. EN DE AANKOOP IS 1/3 GOEDKOPER DAN DE MEEST AANGEBODEN WATER ONTHARDERS EN ZONDER JAARLIJKSE WEDERKERENDE KOSTEN ALS ONDERHOUD EN ZOUT!!!!!!!
65% besparing op was- en vaatwasmiddelen
50% besparing op zeep en shampoo
Minder slijtage van kranen, douchekoppen en leidingen
Geen kalkafzetting in de keuken, badkamer, op sanitair, glaswerk en servies
Verlengde levensduur (25%) van apparatuur zoals boilers en geisers
Lagere energiekosten (kalk isoleert verwarmingselementen)
Vermindering lichamelijke klachten zoals winterhanden of eczeem
De huid voelt zachter aan zelfs zonder gebruik van bodylotion
Minder slijtage van kleding en altijd een zachte was
Besparing op koffie, thee en aanmaakdranken, geen vlies op koffie of thee

Installatie

 

In tegenstelling tot waterontharders die gebruik maken van zout en hars (ook wel “oude technologie” genoemd), wordt ons product op de waterleiding geplaatst en blijven de bestaande leidingen volledig in tact. Ook veranderen we niets aan de samenstelling van het water, zoals het door uw drinkwaterbedrijf wordt geleverd. Waarom zouden we ook? België staat immers in de top 5 van landen met de beste drinkwaterkwaliteit. Gebruik daarom nieuwe technologie in plaats van de traditionele oude technologie, om hardnekkige kalkaanslag te voorkomen.

Met onze duidelijke handleiding kunt u snel en eenvoudig zelf de waterontharder plaatsen. Doet u het liever niet zelf? Geen probleem! Onze monteur kan ook bij u langskomen om de waterontharder op locatie te plaatsen. Dit zonder aanpassingen aan uw bestaande leiding en is dus absoluut veilig. Er wordt ook geen extra spoelwater gebruikt voor de ontharding. De waterontharder is  klein en neemt dan ook weinig ruimte in beslag,  waardoor deze altijd wel ergens geplaatst kan worden.

Onze waterontharder heeft geen periodiek onderhoud nodig en zo bespaart u nog eens extra. En met een levensduur van 20 jaar heeft u na de plaatsing geen onderhoud en bijkomende kosten meer voor de waterontharder.