zimborex.be
Home » Refurbished IPhone-IPad-MacBook-Samsung.

Wat is eigenlijk een ‘refurbished’ Smartphone,iPad of MacBook
De Engelse term ‘refurbished’ betekent eigenlijk niet meer dan ‘opgepoetst’. Het komt vaak voor dat telefoons retour worden gestuurd naar de leverancier. Dat wordt gedaan om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat het toestel niet beviel. Deze telefoons worden na ontvangst uitvoerig getest op het weer correct functioneren en daar waar nodig kunnen er onderdelen worden vervangen. Daarnaast wordt het toestel ook cosmetisch hersteld, zodat het er weer als nieuw uitziet. Wanneer deze telefoons in de verkoop gaan, worden ze als ‘refurbished’ aangeboden.
Waarom zou u een ‘refurbished’ telefoon willen kopen bij Zimborex.
Een refurbished device wordt uitvoerig getest op functioneren. Dat houdt dus in dat bijvoorbeeld ook de batterij wordt doorgemeten. Als deze niet als nieuw functioneert, wordt hij vervangen. Omdat de telefoon niet meer nieuw is, kan hij niet meer voor de nieuwprijs verkocht worden. De prijs van een refurbished toestel ligt dan ook een stuk lager dan die van een nieuw toestel, dat kan in sommige gevallen tot 60% goedkoper. Het apparaat functioneert dan wel als nieuw. Daarom geeft Zimborex 24 maanden garantie op uw refurbished aankoop. Verder krijgt het apparaat een tweede leven, daarmee bent u nog duurzaam bezig ook! Eigenlijk zou u de vraag moeten stellen ‘waarom géén refurbished telefoon aanschaffen?.

Wat is eigenlijk een ‘A+ grade’ smartphone?
Een A+ grade toestel is een tweedehands smartphone die nog zo goed als nieuw is, echter deze is niet in het geheel vernieuwd. De technische onderdelen van het toestel zijn alleen vervangen als deze niet meer functioneerden, aan de buitenkant zijn zeer weinig tot geen gebruikssporen zichtbaar. A+ grade smartphones zijn vaak als demo toestellen gebruikt in de retail.
Is er een duidelijk verschil tussen 'refurbished' en 'A+ grade' toestellen?
Een groot verschil tussen een refurbished toestel en een A+ grade toestel is er niet. A+ toestellen zijn vrijwel meteen of kort na aanschaf teruggestuurd naar de leverancier. Zulke toestellen worden uitgebreid getest op het correct functioneren van alle onderelen, als deze niet positief door de test heen komen worden ze vervangen. Om het toestel als refurbished aan te kunnen bieden voor de consument, moet het er cosmetisch ook splinternieuw uitzien. Daarom worden vaak de behuizing en het scherm vervangen. Bij een A+ grade toestel loopt het anders. A+ grade toestellen zijn vaak heel kort gebruikt door de consument of als demo toestel gebruikt in de retail. Wanneer deze in ontvangst genomen zijn, worden ze uitvoerig getest. Er wordt meestal pas na de eerste test bepaald onder wat voor een grade het toestel valt. Een toestel wordt beoordeeld als A+ grade wanneer alle funcies nog goed werken en aan de buitenkant lichte of geen schade zichtbaar is.

Wat is eigenlijk een 'B grade' smartphone?
Een 'B grade' toestel functioneert volledig naar behoren, tenzij anders aangegeven. Soms komt het voor dat er een technisch onderdeel of functie zoals bijvoorbeeld de TouchID niet meer werkt. Wanneer dit het geval is, wordt het in het overzicht weergegeven. De smartphone zal er geen verdere storingen door gaan krijgen en het toestel wordt er niet minder bruikbaar om. Optisch heeft de B-grade smartphone lichte gebruikssporen. Veelal zijn dit dan lichte krasjes op de achterkant en bijvoorbeeld rondom de oplaadpoort. Meestal is de voorkant (het scherm) vrij van schade, de staat van het toestel wordt altijd aangegeven.
Hoe wordt de prijs van een dergelijk toestel bepaald?
De prijs van een tweedehands toestel ligt meestal behoorlijk lager dan de prijs van een refurbished of van een nieuw toestel. Een prijs wordt altijd na het testen van het toestel bepaald. Het uiterlijk van het toestel, eventuele cosmetische schade beinvloedt de prijs ook. Hoe meer schade, des te goedkoper het toestel wordt natuurlijk. Omdat een B grade langer is gebruikt dan een A+ grade en dus meer cosmetische schade heeft, zal deze tegen een lagere prijs worden aangeboden.

Wat is eigenlijk een 'C grade' smartphone?
Een toestel valt onder een C grade wanneer het intensief gebruikt en in "redelijke" conditie is. Er zijn duidelijke tekenen van cosmetische schade te zien op de smartphone, maar alle functies werken nog prima. Met dit alles wordt rekening gehouden bij de prijs. Per product zal altijd worden aangegeven in welke staat het toestel verkeert, waar zich welke schade bevindt en ook zullen er duidelijke foto's getoond worden.
Waarom zou ik voor een 'C grade' toestel kiezen?
Een tweedehands toestel kan interessant zijn wanneer u uw smartphone niet van plan bent de hele dag door te gebruiken voor games of andere specificaties, maar gewoon een goede telefoon wilt hebben om bereikbaar te zijn. Een C grade toestel is veel goedkoper dan een 'refurbished' toestel en is dus ook ideaal wanneer u niet veel wilt besteden aan uw smartphone.